KORISNIČKI SERVIS

Šta sve treba da znate prilikom kupovine?
Pročitajte u nastavku.

Cene na sajtu su iskazane u dinarima sa uračunatim porezom, a plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Isporuka se vrši SAMO na teritoriji Republike Srbije. Cena poštarine se obračunava na kraju kupovine i iznosi 200 din. Za porudžbine preko 5000 dinara poštarina je besplatna.

Na osnovu odredbe čl. 13 i čl. 27 zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS 62/2014) društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i promet Arteks d.o.o Arilje obaveštava svoje kupce koji robu kupuju preko online prodavnice sledeće:

1. Da se prodaja robe putem internet sajta www.exterra.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti Arteks d.o.o, Svetolika Lazarevića 22, 31230 Arilje; matični broj 07374054; PIB SR101486690; tel. +381 31 3 894 890 gde je adresa za reklamacije: shoponline@exterra.rs
2. Osnovna obeležja robe se mogu naći na sajtu www.exterra.rs
3. Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal
4. Trošak isporuke se naknadno obračunava u korpi online prodavnice, u iznosu od 200 rsd a za kupovinu preko 5000din. isporuka je besplatna.
5. Poručenu robu isporučujemo u roku od 5 radnih dana na način koji je definisan u segmentu ISPORUKA I NAČINI PLAĆANJA
6. Kupac koji robu kupuje preko online prodavnice www.exterra.rs može platiti virmanom ili pouzećem gotovinski prilikom preuzimanja. Detaljne informacije možete videti u segmentu ISPORUKA I NAČINI PLAĆANJA
7. U slučaju da pri prijemu robe potrošač uvidi da veličina nije odgovarajuća, potrošač ima pravo da artikal zameni na način koji je definisan u segmentu REKLAMACIJE I ZAMENE.
8. U slučaju da pri prijemu robe potrošač ne želi da zadrži isti artikal, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu u roku od 14 dana na način koji je u segmentu REKLAMACIJE I ZAMENE.
9. Obrazac o odustanku ugovora možete preuzeti OVDE
10. Robu koja je poručena putem online prodavnice www.exterra.rs kupac ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod na način koji je definisan u segmentu REKLAMACIJE I ZAMENE.
11. Obrazac za reklamaciju možete preuzeti OVDE

Ponuda i cene na sajtu ažuriraju se na dnevnom nivou. Razlika u ceni između Online Shop-a i maloprodajnih objekata se može desiti u slučaju vremenski ograničenih akcija, koje su zastupljene samo u maloprodajama, ili samo na Online shopu.

Rok Isporuke

Nakon Vaše potvrde, porudžbina je sistemski prosleđena službi internet prodaje, dok je potvrda o porudžbini poslata na Vaš navedeni mail. Ukoliko je Vaša narudžbina dostupna, mi ćemo Vas obavestiti putem maila. Nakon toga Vaš paket možete očekivati u narednih 5 radnih dana. U suprotnom, kako postoji mogućnost da usled velikog interesovanja i potražnje artikla koji se nalazi u Vašoj korpi, željeni artikal ne bude isporučen zbog ograničenog lagera istog, vi ćete biti obavešteni putem maila.

Preuzimanje pošiljke

Firma koja vrši dostavu robe za Exterru je BEX kurirska služba. Kuriri pošiljke donose na adresu u periodu od 08h do 17h. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajeno je da ukoliko niste na adresi dobijate poruku na broj telefona koji ste ostavili broj telefona lokalnog kurira kod koga se nalazi vaša pošiljka kako biste ugovorili novi termin preuzimanja isporuke. Ukoliko i tada ne budete na adresi, isporuka se vraća.

Isporuka

Isporuka je trenutno moguća samo na teritoriji Srbije.

Načini plaćanja

Plaćanje kupljanih proizvoda je moguće na dva načina:

1. Pouzećem (gotovinski) prilikom preuzimanja
2. Virmanom, uplatom na naš tekući račun.

PODACI PRODAVCA:

Arteks D.O.O.
Svetolika Lazarevića 22
31230 Arilje

PIB: 101486690
Šifra delatnosti: 1413
Matični broj: 07374054

Telefon: +381 31 3894 892
Email: shoponline@exterra.rs
Web: www.exterra.rs

ZAMENA ZA VELIČINU ILI ZA DRUGI ARTIKAL

Ukoliko ste nakon preuzimanja robe utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili iz bilo kod drugog razloga želite da zamenite artikal za drugi, imate pravo na zamenu.
Ukoliko ste kupovinu robe izvršili putem online prodavnice www.exterra.rs zamenu iste možete izvršiti isključivo na online prodavnici www.exterra.rs i to na sledeći način:

1. Pošaljite šifru i veličinu artikala za koji želite da izvršite zamenu na shoponline@exterra.rs ili nas kontaktirajte na broj telefona 064/8820 731 gde ćete dobiti detaljne instrukcije.
2. Porućeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen ili tretiran.
3. U slučaju zamene robe, Arteks d.o.o snosi trošak prilikom prvog povrata. Odnosno, kupac snosi trošak transporta spornog artikla do magacina, dok je transport zamenjenog artikla od magacina do Vaše adrese trošak Arteks d.o.o. Za svaku sledeću zamenu kupac snosi kompletan trošak.
4. Poručeni artikal bez prethodnog kontakta sa operaterima Online prodavnice ne može biti samoinicijativno zamenjen u nekom od maloprodajnih objekata Exterra.
5. Rok za zamenu je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJE

Član 1
Ovim pravilnikom Trgovac uređuje način, uslove i postupak rešavanja prigovora (reklamacije) potrošača zbog nedostataka na kupljenom proizvodu putem sajta www.exterra.rs i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti Trgovca u pogledu ostvarivanja prava potrošača na prigovor.

Član 2
Kupac, u smislu ovog pravilnika, jeste svaki građanin koji u putem interneta na sajtu www.exterra.rs kupuje proizvode za lične potrebe ili potrebe drugih.

Član 3
Kupac ima pravo prigovora na kupljeni proizvod zbog nedostataka koji su nastali, u roku od 24 meseca od dana kupovine. Istekom roka iz stava 1. ovog člana kupac gubi pravo na podnošenje prigovora.

Član 4
Zahtev za reklamaciju može se dostaviti samo poštom na sledeću adresu “Arteks” d.o.o., 31230 Arilje, ul. Svetolika Lazarevića 22.
Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju kupac je dužan:
– u zahtevu za reklamaciju da navede razloge reklamacije i željeni način rešavanje iste
– dostavi račun
– dostavi potpisani nalog za ispravku

Član 5
Kupac nema pravo na prigovor ako je:
– propustio rok za podnošenje prigovora utvrđen u članu 3. ovog pravilnika;
– nedostatak na kupljenom proizvodu nastao njegovom krivicom ili krivicom drugih;

Član 6
Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje ovlašćeni radnik, i obaveštava Kupca u roku od 8 dana od dana prijema iste.

Član 7
U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane Trgovca, Kupac ima pravo po sopstvenom izboru na:
– zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov ispravan proizvod;
– vraćanje iznosa cene plaćene po priloženom računu;
– otklanjanje nedostatka na proizvodu.

Trgovac se obavezuje da će kupcu u zavisnosti od prirode reklamacije u roku od 14 dana rešiti pitanje iste (izvršiti zamenu proizvoda/vratiti iznos cene po plaćenom računu/otkloniti nedostatak na proizvodu)

Član 9
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja.

Obrazac za reklamaciju možete preuzeti OVDE

AUTORSKA PRAVA

Korišćenjem bilo kog dela www.exterra.rs sajta, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem www.exterra.rs sajta, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo www.exterra.rs sajta ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Kompanija “ARTEKS” D.O.O. posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja www.exterra.rs sajta. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje www.exterra.rs sajta, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Sajt www.exterra.rs sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice. www.exterra.rs sajt sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje www.exterra.rs sajta koristite na vlastitu odgovornost i “ARTEKS” D.O.O. se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup www.exterra.rs sajtu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

“ARTEKS” D.O.O. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra se kršenjem autorskih prava www.exterra.rs sajta i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta bez dozvole vlasnika autorskih prava (“ARTEKS” D.O.O., partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je www.exterra.rs sajt povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

“ARTEKS” D.O.O. na sajtu www.exterra.rs linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

“ARETKS” D.O.O. se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika sajta, osim u slučaju teškog kršenja pravila www.exterra.rs sajta ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

“ARTEKS” D.O.O. zadržava pravo da na sajtu www.exterra.rs bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama www.exterra.rs sajta može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na sajtu.

POLISA PRIVATNOSTI

ARTEKS d.o.o. svoju obavezu čuvanja vaše privatnosti shvata veoma ozbiljno, i svaku vašu informaciju koju ostavite tretiraćemo profesionalno, u skladu sa Zakonom o Elektronskoj Trgovini (Sl.Glasnik Republike Srbije br. 41/2009)

Posetom našeg sajta i/ili registracijom prihvatate i saglasni ste sa praksom opisanom u našoj Polisi privatnosti.

ARTEKS d.o.o. se obavezuje da štiti vašu privatnost i garantuje upotrebu ostavljenih informacija u skladu sa Polisom Privatnosti opisanom ispod:
• O Nama
• Koje informacije prikupljamo
• Korišćenje informacija
• Sigurnost podataka
• Ko još može videti vaše informacije
• Vaša pitanja
• Kontaktirajte nas

O NAMA:
Svaka lična informacija dostavljena ili prikupljena na sajtu www.exterra.rs je kontrolisana od strane ARTEKS d.o.o. kompanije registrovane u Srbiji, sa sedištem u Arilju, Svetolika Lazarevića 22.
Koje informacije sakupljamo kada napravite narudžbinu ili na drugi način komunicirate sa www.exterra.rs sajtom, možemo tražiti od vas određene informacije a Vi možete proslediti lične podatke ka nama ( naprimer Ime i Prezime, broj telefona, adresu, kontakt, i sl.) Takođe, možemo sačuvati listu proizvoda za koje ste pokazali interesovanje ili koje ste kupili, kao i vaše navike prilikom posete našem sajtu, npr. koje ste stranice posećivali i sl..

Pogledajte primere kako informacije mogu biti prikupljene od strane ARTEKS d.o.o. :
Informacije koje Vi ostavljate nama: Mi primamo i skladištimo informacije koje su poslate tokom posete našem sajtu ili koje nam Vi dostavite na bili koji drugi način (email-om ili telefonom). Ove informacije mogu nam biti dostavljene prilikom narudžbina kod nas (putem sajta ili putem telefona) pretragom na našem sajtu, pristupom vašem nalogu ili tokom ostavljanja komentara, pisanja vašeg mišljenja o proizvodima.
Informacije koje se automatski dobijaju: Mi dobijamo, pregledamo i skladištimo informacije svaki put kada pregledate naš sajt. Kao i mnogi drugi sajtovi, mi koristimo „cookies“ (objašnjenje na Google) kako bi smo prikupili određene informacije kada vaš Web Browser pristupa www.exterra.rs sajtu. Informacije koje automatski dobijamo ovim putem uključuju vašu IP adresu kojom ste povezani na internet, naziv vašeg kompjutera, browser i operativni sistem kao detalje o internet konekciji sa koje pristupate. Takođe, možemo koristiti i druge softvere, poput Google Analitike, koja meri i sakuplja informacije o vašoj sesiji, dužinu posete određenim stranicama, klikove i drugo.

KAKO KORISTIMO OVE INFORMACIJE:
Sve informacije se čuvaju na sigurnom i u skladu sa internom polisom o bezbednosti mogu biti upotrebljeni za:
1. Proveru i isporuku narudžbi
2. Pružanje podrške kupcu
3. Pomoći pri sprečavanju prevara (provera kreditne kartice)
4. Vođenje vaše istorije kupovine

Prilikom kreiranja naloga na www.exterra.rs ili kreiranja narudžbine saglasni ste sa gore navedenim stavkama o upotrebi podataka.

SIGURNOST PODATAKA:
Vaša bezbednost je garantovana jer ARTEKS d.o.o. koristi najnovije bezbednosne mere da zaštiti vaše podatke prilikom posete sajtu ili kupovini kod nas.

KO JOŠ MOŽE VIDETI VAŠE PODATKE
Pored ovlašćenih zaposlenih u ARTEKS d.o.o. vaše podatke možemo proslediti trećim licima nekoj od kurirskih službi u slučaju narudžbine određenih artikala, kako bi bili u mogućnosti da isporučimo robu, ili našoj marketinškoj agenciji, koja vaše podatke može koristiti isključivo u svrhe analiza, i poboljšanja kvaliteta pružanja usluge. Dodatno, određene vaše informacije mogu biti prosleđene ovašćenom državnom organu na njihov explicitni zahtev.

VAŠA PITANJA:
Ako imate bilo kakva pitanja ili komentare vezane za korisničku privatnost ili za ARTEKS d.o.o. Polisu Privatnosti, ili ste već poslali informacije koje ne želite da mi imamo, ili ste poslali netačne podatke, molimo Vas da nas kontaktirate na adresu iz kontakta na sajtu, ili putem telefona +381 31 894 892 ili email-om shoponline@exterra.rs i informacija će biti ispravljena čim pre ili uklonjena na vaš zahtev.
Ukoliko smatrate da ova polisa ne zadovoljava, ili da je mi nismo ispoštovali u bilo kojem pogledu, kontaktirajte nas kako bi smo Vam pomogli i razrešili vaš problem.

PODRŠKA I REKLAMACIJE:
Bilo koji problem vezan za proizvod kupljen u našoj online prodavnici možete rešiti kontaktom na bilo koji od dole navedenih podataka:
• E-mailom na shoponline@exterra.rs
• Poštom na ARTEKS d.o.o., Svetolika lazarevića 22, 31230 Arilje, Srbija
• Telefonom na +381 64 8820 731

Informacije o sirovinskim sastavima i načinima održavanja možete pogledati OVDE