Šta sve treba da znate prilikom kupovine? Pročitajte u nastavku. Cene na sajtu su iskazane u dinarima sa uračunatim porezom, a plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Isporuka se vrši SAMO na teritoriji Republike Srbije. Cena poštarine se obračunava na kraju kupovine i iznosi 302 din. Za porudžbine preko 5000 dinara poštarina je besplatna.

PRAVILA KORIŠĆENJA

Na osnovu odredbe čl. 13 i čl. 27 zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS 62/2014) društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i promet Arteks d.o.o Arilje obaveštava svoje kupce koji robu kupuju preko online prodavnice sledeće:

1. Da se prodaja robe putem internet sajta www.exterra.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti Arteks d.o.o, Svetolika Lazarevića 22, 31230 Arilje; matični broj 07374054; PIB SR101486690; tel. +381 31 3 894 890 gde je adresa za reklamacije: shoponline@exterra.rs
2. Osnovna obeležja robe se mogu naći na sajtu www.exterra.rs
3. Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal
4. Trošak isporuke se naknadno obračunava u korpi online prodavnice, u iznosu od 302 rsd a za kupovinu preko 5000din. isporuka je besplatna.
5. Poručenu robu isporučujemo u roku od 5 radnih dana na način koji je definisan u segmentu ISPORUKA I NAČINI PLAĆANJA
6. Kupac koji robu kupuje preko online prodavnice www.exterra.rs može platiti virmanom ili pouzećem gotovinski prilikom preuzimanja. Detaljne informacije možete videti u segmentu ISPORUKA I NAČINI PLAĆANJA
7. U slučaju da pri prijemu robe potrošač uvidi da veličina nije odgovarajuća, potrošač ima pravo da artikal zameni na način koji je definisan u segmentu REKLAMACIJE I ZAMENE.
8. U slučaju da pri prijemu robe potrošač ne želi da zadrži isti artikal, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu u roku od 14 dana na način koji je u segmentu REKLAMACIJE I ZAMENE.
9. Obrazac o odustanku ugovora možete preuzeti OVDE
10. Robu koja je poručena putem online prodavnice www.exterra.rs kupac ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod na način koji je definisan u segmentu REKLAMACIJE I ZAMENE.
11. Obrazac za reklamaciju možete preuzeti OVDE

ISPORUKA I NAČINI PLAĆANJA

Ponuda i cene na sajtu ažuriraju se na dnevnom nivou. Razlika u ceni između Online Shop-a i maloprodajnih objekata se može desiti u slučaju vremenski ograničenih akcija, koje su zastupljene samo u maloprodajama, ili samo na Online shopu.

Rok Isporuke

Nakon Vaše potvrde, porudžbina je sistemski prosleđena službi internet prodaje, dok je potvrda o porudžbini poslata na Vaš navedeni mail. Ukoliko je Vaša narudžbina dostupna, mi ćemo Vas obavestiti putem maila. Nakon toga Vaš paket možete očekivati u narednih 5 radnih dana. U suprotnom, kako postoji mogućnost da usled velikog interesovanja i potražnje artikla koji se nalazi u Vašoj korpi, željeni artikal ne bude isporučen zbog ograničenog lagera istog, vi ćete biti obavešteni putem maila.

Preuzimanje pošiljke

Firma koja vrši dostavu robe za Exterru je BEX kurirska služba. Kuriri pošiljke donose na adresu u periodu od 08h do 17h. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajeno je da ukoliko niste na adresi dobijete poruku sa brojem telefona lokalnog kurira kod koga se nalazi vaša pošiljka na broj telefona koji ste ostavili pri porudžbini kako biste ugovorili novi termin preuzimanja isporuke. Ukoliko i tada ne budete na adresi, isporuka se vraća.

Isporuka

Isporuka je trenutno moguća samo na teritoriji Srbije.

Načini plaćanja

Plaćanje kupljenih proizvoda je moguće na tri načina:

1. Pouzećem (gotovinski) prilikom preuzimanja
2. Virmanom, uplatom na naš tekući račun.
3. Plaćanje platnim karticama

PODACI PRODAVCA:

Arteks D.O.O.
Svetolika Lazarevića 22
31230 Arilje

PIB: 101486690
Šifra delatnosti: 1413
Matični broj: 07374054

Telefon: +381 31 3894 892
Email: shoponline@exterra.rs
Web: www.exterra.rs

ZAMENE I REKLAMACIJE

ZAMENA ZA VELIČINU ILI ZA DRUGI ARTIKAL

Ukoliko ste nakon preuzimanja robe utvrdili da Vam veličina ne odgovara ili iz bilo kod drugog razloga želite da zamenite artikal za drugi, imate pravo na zamenu kupljenog, a nekorišćenog artikla u roku od 14 dana od dana prijema artikla.

Ukoliko ste kupovinu robe izvršili putem online prodavnice www.exterra.rs zamenu možete izvršiti isključivo putem online prodavnice www.exterra.rs i to na sledeći način:

 1. Popunite i pošaljite Obrazac za zamenu artikla na shoponline@exterra.rs ili nas kontaktirajte na broj telefona 064/8820 731 gde ćete dobiti detaljne instrukcije. Obrazac za zamenu preuzmite OVDE.
 2. Artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen ili tretiran.
 3. Zamenu artikla možete tražiti u roku od 14 dana od dana prijema artikla.
 4. U slučaju zamene robe kupac snosi trošak transporta artikla do magacina (378,00 din.), dok je transport zamenjenog artikla od magacina do Vaše adrese trošak Arteks doo Za svaku sledeću zamenu kupac snosi kompletan trošak.
 5. Mi ćemo Vas obavestiti o adresi na koju treba da dostavite artikal. Poručeni artikal bez prethodnog kontakta sa operaterima Online prodavnice ne može biti samoinicijativno zamenjen u nekom od maloprodajnih objekata Exterra.
 6. Arteks doo će izvršiti zamenu u roku od 10 dana od dana prijema artikla.

PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJE

Član 1
Ovim pravilnikom Trgovac uređuje način, uslove i postupak rešavanja prigovora (reklamacije) potrošača zbog nedostataka na kupljenom proizvodu putem sajta www.exterra.rs i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti Trgovca u pogledu ostvarivanja prava potrošača na prigovor.

Član 2
Kupac, u smislu ovog pravilnika, jeste svaki građanin koji u putem interneta na sajtu www.exterra.rs kupuje proizvode za lične potrebe ili potrebe drugih.

Član 3
Kupac ima pravo prigovora na kupljeni proizvod zbog nedostataka koji su nastali, u roku od 24 meseca od dana kupovine. Istekom roka iz stava 1. ovog člana kupac gubi pravo na podnošenje prigovora.

Član 4
Zahtev za reklamaciju može se dostaviti samo poštom na sledeću adresu “Arteks” d.o.o., 31230 Arilje, ul. Svetolika Lazarevića 22.
Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju kupac je dužan:
– u zahtevu za reklamaciju da navede razloge reklamacije i željeni način rešavanje iste
– dostavi račun ili drugi dokaz o kupovini (kopija računa, slip i sl.)
– dostavi potpisani nalog za ispravku

Član 5
Kupac nema pravo na prigovor ako je:
– propustio rok za podnošenje prigovora utvrđen u članu 3. ovog pravilnika;
– nedostatak na kupljenom proizvodu nastao njegovom krivicom ili krivicom drugih;

Član 6
Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje ovlašćeni radnik, i obaveštava Kupca u roku od 8 dana od dana prijema iste.

Član 7
U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane Trgovca, Kupac ima pravo po sopstvenom izboru na:
– zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov ispravan proizvod;
– vraćanje iznosa cene plaćene po priloženom računu;
– otklanjanje nedostatka na proizvodu.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustajanje. Po isteku 14 dana nakon što je kupac poslao obrazac, proizvod se više ne može vratiti.

Trgovac se obavezuje da će kupcu u zavisnosti od prirode reklamacije u roku od 14 dana rešiti pitanje iste (izvršiti zamenu proizvoda/vratiti iznos cene po plaćenom računu/otkloniti nedostatak na proizvodu)

Član 9
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja.

Obrazac za reklamaciju možete preuzeti OVDE

AUTORSKA PRAVA

Korišćenjem bilo kog dela www.exterra.rs sajta, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem www.exterra.rs sajta, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo www.exterra.rs sajta ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Kompanija “ARTEKS” D.O.O. posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja www.exterra.rs sajta. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje www.exterra.rs sajta, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Sajt www.exterra.rs sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice. www.exterra.rs sajt sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje www.exterra.rs sajta koristite na vlastitu odgovornost i “ARTEKS” D.O.O. se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup www.exterra.rs sajtu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

“ARTEKS” D.O.O. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra se kršenjem autorskih prava www.exterra.rs sajta i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta bez dozvole vlasnika autorskih prava (“ARTEKS” D.O.O., partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je www.exterra.rs sajt povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

“ARTEKS” D.O.O. na sajtu www.exterra.rs linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

“ARETKS” D.O.O. se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika sajta, osim u slučaju teškog kršenja pravila www.exterra.rs sajta ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

“ARTEKS” D.O.O. zadržava pravo da na sajtu www.exterra.rs bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama www.exterra.rs sajta može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na sajtu.

ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

OBAVEŠTENJE O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI

Arteks doo Arilje (u daljem tekstu: Arteks doo ili mi) Vas kao korisnika sajta www.exterra.rs (u daljem tekstu: Sajt) ovim putem obaveštava o svim važnim pitanjima u vezi sa obradom podataka o ličnosti, njihovom zaštitom i pravima koja Vam po tom osnovu pripadaju, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, Službeni glasnik RS“, br. 87/2018 (u daljem tekstu: ZZPL).

Značenje izraza „podatak o ličnosti“

U skladu sa ZZPL-om „podatak o ličnosti” (u daljem tekstu: podatak o ličnosti ili lični podatak) je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta.

Rukovalac

Vaše lične podatke prikuplja i njihovom obradom upravlja:

Arteks doo Arilje

Svetolika Lazarevića 22

31230 Arilje

MB: 07374054

PIB: 101486690

Email: shoponline@exterra.rs

Vrsta ličnih podataka i način njihove obrade

U principu prikupljamo samo one podatke koje nam Vi dobrovoljno date i koji su nužni za ostvarivanje svrhe obrade.

Izuzetak mogu predstavljati podaci koje prikupljamo pomoću „kolačića” i drugih tehnologija praćenja (Google Analytics i Facebook Pixel).

U zavisnosti od svrhe nameravane obrade, podaci o ličnosti koje obrađujemo obuhvataju sledeće podatke: ime, prezime, podatke o Vašim transakcijama (plaćanje, kupovina, narudžbina, povraćaj proizvoda itd.), kontakt podatke (broj fiksnog ili mobilnog telefona, email adresa, adresa stanovanja, odnosno adresa za isporuku artikala).

Podatke prikupljamo i obrađujemo putem našeg sajta www.exterra.rs, na društvenim mrežama „Facebook“ i „Instagram“ i prilikom, zamene artikala, odustanka od ugovora i izjavljivanja reklamacija.

Svrha obrade Vaših ličnih podataka

Arteks doo prikuplja i obrađuje Vaše lične podatke u sledeće svrhe:

 • upravljanja Vašom registracijom kao korisnika Sajta;
 • izvršenja kupoprodajnog ugovora;
 • rešavanja Vaših zahteva (za zamenu artikala, odustanak od kupoprodajnog ugovora, za reklamiranje);
 • pružanja informacija o artiklima iz prodajnog asortimana Arteksa doo i
 • unapređenja naših usluga.

U slučaju da nam date lične podatke trećih lica garantujete da ste ih obavestili o upotrebi njihovih ličnih podataka. U slučaju da ste kupili artikal, lični podaci trećih lica koje ste nam dali biće upotrebljeni isključivo u svrhu sprovođenja isporuke i rešavanja upita ili predloga koje možete imati Vi ili treće lice.

Pravni osnov obrade Vaših ličnih podataka

U zavisnosti od svrhe prikupljanja i obrade, pravni osnov za obradu Vaših ličnih podataka može da bude Vaš pristanak (saglasnost), izvršenje ugovora odnosno usluge koju ste tražili, poštovanje zakonskih propisa koji nalažu obradu Vaših ličnih podataka ili legitimni (opravdani) interesi Arteks-a doo (obrada u cilju upravljanja i održavanja ugovornog odnosa sa Vama, odgovaranja na Vaše posebne zahteve, traženja povratnih informacija od Vas kako bismo poboljšali naš Sajt i naše artikle, kao i preduzimanja drugih opštih marketinških aktivnosti), osim ako su nad tim interesima pretežniji Vaši interesi i osnovna prava i slobode odnosno interesi i osnovna prava i slobode lica na koje se podaci odnose, a koji zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, posebno ako je lice na koje se podaci odnose maloletno.

Vaše podatke kao što su email adresa i korisničko ime koje prikupljamo kada se registrujete odnosno prijavljujete kao korisnik Sajta obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka i/ili našeg legitimnog interesa.

Ako se registrujete odnosno prijavljujete kao registrovani korisnik Sajta obrada Vaših podataka je nužna u svrhu upravljanja Vašom registracijom. Tada, rukovodeći se našim legitmnim interesima, možemo obrađivati Vaše lične podatke smatrajući da ste registracijom odnosno korišćenjem Sajta izrazili interesovanje za naše dalje ponude i u tom smsilu možemo sačuvati listu proizvoda za koje ste izrazili interesovanje ili koje ste kupili, kao i Vaše navike prilikom posete našem Sajtu.

Podatke kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, email adresa i broj računa koje prikupljamo u sledeće svrhe izvršenja kupoprodajnog ugovora za artikle koje ste kupili preko Sajta, realizaciju odustanka od kuproprodajnog ugovora, zamenu artikla i rešavanje reklamacija na kupljene artikle obrađujemo na osnovu važećih zakona u cilju ispunjenja zakonskih obaveza.

Opoziv pristanka za prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka uvek možete da izvršite na jedan od sledećih načina: slanjem email-a na adresu: shoponline@exterra.rs ili slanjem pisma u slobodnoj formi na Arteks doo Arilje Svetolika Lazarevića 22 31230 Arilje.

Rok čuvanja podataka o ličnosti

Arteks doo pohranjuje i čuva Vaše podatke samo onoliko dugo koliko je to potrebno radi ostvarivanje svrhe obrade za koju su prikupljeni, i to:

 • lične podatke koje obrađujemo u svrhu upravljanja Vašom registracijom kao korisnika Sajta pohranjujemo, čuvamo i obrađujemo za sve vreme za koje ste registrovani kao korisnik Sajta;
 • lične podatke koje obrađujemo u cilju izvršenja kupoprodajnog ugovora za artikle koje ste kupili pohranjujemo, čuvamo i obrađujemo onoliko dugo koliko je to potrebno da bi se kupoprodaja sprovela do kraja, uključujući i vreme potrebno da se postupi po zahtevima za odustanak od kupoprodajnog ugovora odnosno za zamenu kupljenog artikla, a najduže 60 dana, osim u slučaju Vašeg izričitog zahteva da se Vaši podaci izbrišu pre isteka navedenih rokova kada će oni, ukoliko brisanje zatražite pre isteka ugovornog odnosa, biti pseudonimizirani;
 • lične podatke koje obrađujemo u svrhu postupanja po izjavljenim reklamacijama pohranjujemo, čuvamo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno da se reši Vaša reklamacija;
 • prilikom Vašeg obraćanja Arteks-u doo Vaše lične podatke zadržavamo u roku potrebnom za obradu upita odnosno dok ne zatražite njihovo brisanje i
 • u slučaju pohranjivanja kolačića „cookies-a“ na Vašem računaru, Vaše lične podatke ćemo zadržavati dok služe svrsi.

Vaše lične podatke možemo da čuvamo i nakon proteka napred navedenih rokova čuvanja u svrhu izvršavanja zakonskih obaveza ili zaštite prava Arteks-a doo (pred sudovima ili drugim nadležnim organima), u skladu sa važećim propisima ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencija.

Vaši lični podaci koji se ne koriste više ni za jedan od navedenih zakonitih načina obrade, Arteks doo će izbrisati iz svojih sistema za pohranjivanje i čuvanje.

Ko ima pristup Vašim ličnim podacima

U zavisnosti od svrhe obrade Vaših ličnih podataka definisanih ovim Obaveštenjem i u meri u kojoj je to nužno radi njenog ostvarivanja Vaši lični podaci su dostupni zaposlenima u Arteks-u doo, honorarnim saradnicima (koji se obavezuju na čuvanje poverljivosti Vaših ličnih podataka kao profesionalne tajne) i pouzdanim trećim licima koja nam pružaju usluge u vezi sa uslugama koje mi Vama nudimo i to:

 • maketinškim agencijama;
 • IT agencijama odnosno licima koja nam pružaju pomoć u vidu platforme ili smeštaja na serveru, podrške i održavanja baze podataka, kao i softvera i aplikacija;
 • licima koja nam pružaju usluge isporuke proizvoda (usluge pošte, kurirske službe) i
 • licima koja nam pružaju usluge u vezi sa podrškom kupcima.

Svi navedeni primaoci su obavezni da preduzmu odgovarajuće tehničke, organizacione i kadrovske mere kako bi zaštitili Vaše lične podatke. U slučajevima kada smo mi rukovaoci, a obradu podataka po našem nalogu vrši neko treće lice kao obrađivač, odnose sa obrađivačima regulišemo ugovorima kojima se uređuju svi bitni aspekti obrade podataka o ličnosti kao i mere zaštite. Zaštita Vaših ličnih podataka od strane tih trećih lica mora da bude na istom nivou kao i zaštita koju garantuje Arteks doo.

Vaše lične podatke možemo da otkrijemo i državnim organima kada smo na to obavezani zakonom odnosno kada smo to dužni da učinimo u skladu sa propisima ili u cilju zaštite naših prava i interesa i prava Vas kao kupaca.

Vaša prava u vezi sa ličnim podacima koje obrađujemo

Obavezujemo se da ćemo čuvati Vaše lične podatke kao poverljive i da ćemo Vam omogućiti da ostvarite prava koja imate po ZZPL-u.

Vaša prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti su:

 • pravo da tražite kopiju podataka koji se obrađuju;
 • pravo pristupa (imate pravo da dobijete jasne, transparentne i lako razumljive informacije o svrsi obrade, vrstama podataka o ličnosti koji se obrađuju, o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će biti otkriveni, kao i o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti);
 • pravo na ispravku i/ili dopunu (imate pravo da zahtevate ispravku Vaših ličnih podatka ako su oni neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni);
 • pravo na brisanje (imate pravo da tražite da se Vaši lični podaci izbrišu u meri u kojoj oni više nisu potrebni za svrhe obrade ili kada Arteks-u doo zakon ne dozvoljava da ih više obrađuje);
 • pravo na prigovor i pritužbu (imate pravo prigovora na način obrade Vaših ličnih podataka koji možete podneti direktno Arteks-u doo ili pritužbe koju podnosite Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti);
 • pravo na ograničenje obrade (u svakom trenutku imate pravo da tražite ograničenje obrade Vaših ličnih podataka);
 • pravo na opoziv pristanka za obradu ličnih podataka koja se zasniva na pristanku u bilo kojem trenutku i
 • pravo na prenosivost ličnih podataka (imate pravo preuzimanja ličnih podataka iz naše baze radi prenosa u drugu bazu podataka).

Ukoliko želite da ostvarite napred navedena prava (osim pritužbe Povereniku) to možete da učinite popunjavanjem i slanjem Zahteva za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti ili zahteva sastavljenog u slobodnoj formi email-om na adresu: shoponline@exterra.rs ili predajom zahteva u bilo kojoj od naših prodavnica ili slanjem zahteva poštom na Arteks doo Arilje Svetolika Lazarevića 22 31230 Arilje.

Korišćenje kolačića

Arteks doo trenutno ne koristi kolačiće.

Bezbednost Vaših ličnih podatka

U cilju bezbednosti Vaših ličnih podataka koje obrađujemo, uvek nastojimo da primenjujemo neophodne standarde u zaštiti podataka o ličnosti tj. sve neophodne tehničke, organizacione i kadrovske mere zaštite u skladu sa zahtevima ZZPL-a, uključujući mere zaštite informacione bezbednosti Vaših podataka u skladu sa važećim propisima i ostale mere koje su primerene obradi i nužne za obezbeđivanje zaštite konkretnih podataka o ličnosti.

Treća lica koja obrađuju Vaše lične podatke koje prikuplja i čijom obradom upravlja Arteks doo takođe imaju obavezu da primenjuju sve potrebne tehničke, organizacione i kadrovske mere kako bi se i sa njihove strane obezbedio isti nivo zaštite koji pruža i garantuje Arteks doo.

Završne odredbe

Ovo Obaveštenje ima za cilj da Vam pruži sve potrebne informacije za davanje ili uskraćivanje pristanka za obradu Vaših ličnih podataka na napred opisan način.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa zaštitom Vaših ličnih podataka, o tome kako postupamo sa Vašim ličnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili hoćete da ostvarite prethodno navedena prava u vezi sa Vašim ličnim podacima molimo Vas da nas kontaktirate na email adresu: shoponline@exterra.rs ili na adresu sedišta Arteks doo Arilje, Svetolika Lazarevića 22, 31230 Arilje.

SIROVINSKI SASTAVI I NAČINI ODRŽAVANJA

Informacije o sirovinskim sastavima i načinima održavanja možete pogledati u opisu svakog artikla.

USLOVI KORIŠĆENJA PLATNIH KARTICA

IZJAVA O KONVERZIJI

„Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.“

ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

U ime www.exterra.rs/shop obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni www.exterra.rs/shop (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

ZAŠTITA POVERLJIVIH INFORMACIJA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.exterra.rs/shop je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

IZJAVA O PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.